Att köpa en hundbur för transport

Innan man har köpt sin första hundbur finns det en vanligt förekommande fråga som de flesta säkerligen ställer sig: Hur stor bör min hundbur vara? Ska min hund precis kunna få plats eller ska den ha rum att går unt i buren? Svaret på den här frågan varierar och har att göra med flera olika saker. Man måste ta hänsyn till bilens storlek, hundens storlek och hur användandet av buren kommer att se ut. Trots detta finns det en viss tumregel att följa her.

dog-1210559_960_720Hur stor ska buren vara?

Om man vet med sig att ens bil inte är särskilt stor vill man kanske inte köpa en alltför stor bur. Det här valet kan även baseras på det faktum att man vill kunna få plats med ytterligare bagage förutom just hundburen i bagageutrymmet. Om man vill köpa en mindre bur finns det lagar som måste följas. Dessa är minimummåtten på hur stor en bur minst måste vara för att hunden ska kunna må bra under resan.

När det kommer till burens längd ska man först mäta hunden från dennes nos till delen där svansen börjar. Därefter ska man ta det här måttet och multiplicera det med 1,10. Resultatet är hur kort en bur mints får vara. När det sedan kommer till bredd ska man mäta hur brett hundens bröst är och sedan multiplicera detta med 2,5. Om hunden inte kan sitta eller lägga sig ner så är hundburen inte stor nog för att ens hund på ett bekvämt vis ska kunna vistas i buren. Höjden är sedan inte särskilt svår att räkna ut. Man tar helt enkelt bara hundens höjd. Så länge ens hund kan stå upp utan problem i buren så är den hög nog.

Regler för transport i hundbur

Självfallet är hundburen tålig och effektiv nog för att kunna hålla hunden säker, men trots detta finns det vissa regler som man behöver följa utövar att endast ha en hundbur. Hur tålig buren än är kan den exempelvis aldrig bestämma över vädret. Man får därför inte lämna hunden själv i buren om temperaturerna kan nå över +25°C eller under -5°C. Vid varmare temperaturer kan hunden skadas på grund av överhettning, och om hunden blir för kall kan den lida lika mycket.

Om man är tvungen att lämna hunden i dennes hundbur och temperaturen är den rätta får hunden befinna sig i buren under högst tre timmar i taget. Därefter måste den släppas ut. Om man är ute och kör blir hunden likt människor hungrig och otålig om för lång tid rullar förbi. Därför är det lag på att man måste ge hunden vatten och rastning minst varje sex timmar under färden. Det får aldrig gå mer än en dag utan att hunden får mat.

När det kommer till små valpar ska man komma ihåg att dessa inte får transporteras om de är yngre en vecka gammal. Om en tik löper får hon transporteras, men hon får inte vara i samma utrymme som andra hanhundar. Om tiken nyligen har fått valpar måste man vänta en vecka innan hon får vara med på bilfärden.

Var finner man hundburar av hög kvalitet?

Med tanke på den stora efterfrågan finns det ett flertal platser där man kan hitta hundburar. Billiga-hundburar är ett exempel på dessa företag som kan erbjuda riktigt tåliga och effektiva hundburar till fantastiska priser. Med tanke på att Billiga-hundburar.se har sin affär online kan de spara in stora pengar på att inte ha en lokal som står och drar pengar. Billiga-hundburar.se har valt att endast fokusera på hundburar och dess tillbehör, vilket betyder att de har stor expertis inom just dessa produkter och även kan erbjuda hundburar i en mängd olika storlekar och utseende, vare sig man har en stor, mellan eller liten hund.