Badskor på sommaren – Ta hand om dina fötter!

Oavsett om du är vuxen eller ett barn så kan ett par badskor vara riktigt användbara och förbättra din badupplevelse. Tänk själv när du tvingas byta ut de där sammetslena och kritvita stränder vid medelhavet mot berga och steniga klippor och stränder i kalla Sverige, just i sådana här stunder är det utmärkt med ett bar badskor.

 

Största anledningen till att använda just badskor och badstrumpor, är att de skyddar mot vassa stenar och snäckor som kan ligga på havsbotten och skapa stor skada på dina fötter. Du slipper även obehaget av att vandra runt på knöliga stenar som inte är helt främmande i våra hav. På nätet kan du hitta flera bra alternativ som säljer badskor eller Duukies badstrumpor, och där du har en stor varietet av modeller och storlekar.

 

Att tänka på när du köper badskor

Med tanke på alla de badskor som går att köpa idag är det viktigt att du försöker reda ut hur du egentligen vill använda dina badskor. Antingen skahar du dem enbart när du är i vattnet, eller så använder du dem i en kombination med att bära dem på stranden, och då är det viktigt att du hittar skor som passar för båda ändamålen.

 

Av de badskor som du kan köpa på nätet är det många som är stängda och det blir därför svårare för dem att glida av fötterna. Det vore ett smärre problem om du kommer upp ur vattnet och du upptäcker att en utav skorna har åkt av och kan ligga var som helst på botten.

 

Nackdelen är att den här sortens skor kan kännas något stängda och att fötterna inte kan andas tillräckligt, men skor som är öppna blir det lättare att ta på och av, alltså mer praktiska. För yngre barn kan det vara att rekommendera stängda skor då de i vissa fall är omedvetna om att skorna är på eller av när de leker i vattnet.

 

Underhåll dina badskor på rätt sätt

 

Inte för att man behöver ägna större tid åt att sköta sina badskor, utan de är extremt lättskötta för det mesta, det är så klart vattentåliga och därför så försvinner direkt behovet av att torka dem efter användning.

 

Skulle de bli smutsiga kan du alltid ta och skölja dem antingen under kranen där hemma eller direkt i havet. Tänk på att saltvatten kan få skorna att slitas mer då det saltet kommer att påverkas direkt med materialet, se därför till att du sköljer av dina badskor ordentligt när du har använt dem. Inte bara havssaltet, utan solen har sin påverkan den med, så om dina badskor har en fin färg som du vill bevara, se till att inte utsätt dem för direkt, eller för mycket, solljus.  För att undvika att dina badskor blir solblekta, lägg dem direkt under en badhandduk när du är klar.

 

Till sist vill vi bara trycka på hur mycket just badskor kan förbättra din badupplevelse genom att de hjälper dig att undgå situationer med blodiga fötter eller tår. Vi alla har nog någon gång i livet skurit oss ordentligt från antingen stenar eller snäckor i vattnet, med ett par badskor så slipper du oroa dig. De är även lätta att bära då de flesta är gjorda av ren plast.