Behandling av herpes

Att bli drabbad av munsår är sannerligen inte en trevlig upplevelse, och när herpes slår till kan man oftast räkna med obehag. Allt det kliande som man tvingas stå ut med, svullnaden och rodnaden som aldrig tycks försvinna samt ömheten som blir ett störmoment i ens vardagliga liv. Det är inte lätt att ha herpes, men lyckligtvis nog finns det behandlingar att hitta som underlättar för dig som har drabbats. Tyvärr finns det för närvarande ingen medicin som tar kål på det virus som orsakar herpes, men man kan alltid se till att lindra symptomen så mycket som möjligt.

 

Virushämmande läkemedel

De flesta kan pusta ut av lättnad, då herpes faktiskt vanligtvis försvinner utan någon hjälp av läkemedel eller dylikt. Munsåren kan försvinna helt inom loppet av endast en vecka. Vissa är dock inte så lyckligt lottade, utan kan istället drabbas av ett ganska svårt fall av herpes. Denne typ kan fortfarande gå över av sig självt, men utslagen kan vara så kraftiga att man får svårigheter att klara av sitt vardagliga liv.

 

För att lindra det här stress- och störmomentet finns därför virushämmande läkemedel. Läkemedlet kan som sagt tyvärr inte förgöra viruset, men det kan däremot se till så att det inte sprider sig. Det finns att ta som salva, men om man inte är bekväm med det kan man alltid välja att ta tabletter istället.

 

Plåster och hudkräm

 

Det finns säkerligen inte en lång förklaring som behövs för denne behandling, då de flesta redan har i alla fall en av dessa produkter i hemmet. Vare sig man vill använda plåster eller kräm har de båda fördelar och nackdelar. Ett plåster syns tydligare än att endast applicera en kräm på huden, men med plåstret ser man till så att konstant behandling finns på såret. Samtidigt är det kanske inte alltid föredraget att använda kräm under natten, då det lätt slutar med att en majoritet av krämen hamnar på kudden istället för såret. I slutändan är det upp till en själv och vad man är mest bekväm med. Självfallet kan man kombinera de två behandlingarna för att det ska hjälpa extra mycket.

 

Tea TreeOil

 

Kanske ställer man sig frågan: ”Vad ska jag använda Tea TreeOil till?” men en mer passande fråga borde vara: ”Vad kan jag inte använda Tea TreeOil till?”. Nuförtiden säljs denne mirakelolja för en rad olika ändamål såsom mot myggbett, för att motverka torr hud, för att hålla ansiktet rent och fritt från finnar samt att motverka munsår.

 

Innan du använder Tea TreeOil kan det dock vara bra att ha ett par saker i åtanke. Först av allt kan oljan vara väldigt hjälpsam om man applicerar denne på huden, men man ska aldrig dricka oljan, då detta kan vara skadligt. För det andra kan man även börja med att applicera enbart en liten skvätt av Tea TreeOil så att man säkerställer att man inte är allergisk mot den. Dessa är dock bara några av de många behandlingar av herpes som finns därute. Läs mer om behandling av munsår här för att få en klarare bild av de olika sätten att lindra herpes.