Så hittar du rätt hundbur

Att hitta en bra hundbur kan vara riktigt svårt, då det finns massvis av olika typer att välja bland på marknaden. Plastburar, trådburar och tygburar. Vilken ska man välja egentligen? Och på vilka sätt skiljer de sig från varandra? Här får du en lista på de olika typerna av hundburar och vad de lämpar sig bäst till.
 

Plastburar

Plastburar är mycket vanliga i hundvärlden. Dessa hundburar används ofta som tillfälliga transportburar. Plastburar passar bra till mindre raser, då de allra flesta plastburar är ganska små i storleken. Det finns större plastburar, men dessa tar ofta mycket plats och går ofta inte att plocka isär så lätt.

En fördel med plastburar är att de är lätta att rengöra. De är heller inte speciellt tunga, så de är lättare att hantera.

Plastburar finns hos de allra flesta butiker som säljer djurtillbehör. De är ofta billigare än många andra alternativ, vilket kan vara ett plus för vissa hundägare.

Trådburar

Trådburar kan i dag fås i alla möjliga storlekar och färger. Denna typ av hundbur går att fälla ihop så att den lättare kan transporteras. Det kan vara bra för dig som vill tävla mycket med din hund. Trådburar är ofta mycket tyngre än andra hundburar, så de kan vara lite svårare att hantera. Detta gäller speciellt de större storlekarna.

En trådbur är en mycket tålig och säker typ av hundbur som ofta har flera hakar och lås. De har ofta fler än en lucka, så att du lätt kan ta ut och sätta in hunden i buren.

Trådburen är nog den typ av hundbur som finns i flest storlekar. De finns till allt från de allra minsta raserna till de allra största. Det är även en av de allra vanligaste burarna, så du hittar dem hos i stort sett alla djurbutiker.

 

Tygburar

Tygburarna är nog de lättaste och smidigaste hundburarna som finns på marknaden. De väger väsentligt mycket mindre än de flesta andra typer av burar, vilket gör dem riktigt eftertraktade bland hundägare världen över.

Man bör dock tänka på att tygburar ofta inte är speciellt tåliga, då de mestadels är tillverkade av tyg. En stor hund med mycket energi kan lätt ta sig ut ur en tygbur om den verkligen vill. Även små hundar som har en tendens till att gnaga och gräva skulle kunna ta sig ut ur en tygbur. Har du däremot en hund som håller sig lugn och sansad kan en tygbur vara ett bra val.

 

Bilburar

Har man hund ska man såklart ha en bra bur till bilen också. I dag finns det många olika bilburar som är speciellt utformade för att du och din hund ska resa så säkert som möjligt. Om du behöver en bra hundbur till din bil, kan du klicka in här: https://www.billiga-hundburar.se/

Se till att välja en bilbur som är krocktestad och godkänd. De allra flesta nyare bilburar är testade och godkända. Det kan dock vara värt att läsa på lite om de olika märkena innan man väljer en bur.