Skäggschampo och skäggbalsam för maximal hygien

Det är en ren självklarhet att vi med jämna mellanrum duschar och tvättar håret. Både för hygienens skull och för att håret känns fräschare som ett resultat. Det man kanske inte alltid tänker på är att skägget självfallet är lika viktigt att ta hand om. Vissa anser till och med att man bör lägga ner mer tid på skäggvården då matrester och dylikt kan råka fastna. Hur bör man då egentligen gå tillväga för att skägget ska hållas i tipp-topp skick?

 

Skäggvård

 

Om man inte är van vid skäggschampo och skäggbalsam kanske man undrar varför

Redhead Red Hair Man Red Beard Beard Greens

man inte endast kan använda vanliga hårprodukter. Det finns dock ett enkelt svar, och någonting som skäggbärare undermedvetet alltid har vetat om. Håret på huvudet har nämligen inte lika grovt hår som skägget har. Detta betyder att vanliga hårprodukter inte kommer att ha samma positiva effekt på skägget såsom produkter speciellt utvecklade för det ändamålet. En positiv aspekt av att använda skäggschampo är exempelvis att denne är mer mild mot huden undertill än vanligt schampo. Det ordinära hårschampot kan däremot torka ut ens hud under skägget.

Hur man använder skäggschampot är samma process som när man rengör håret på huvudet. Man låter schampot och balsamen sitta i under ett par minuter och sköljer sedan ur det. Skäggoljor kan även blandas in i processen, men vi talar mer om detta nedan.

 

Användning av skäggschampo

 

Såsom tidigare nämnt är det ingen god idé att använda sig av vanligt schampo när man rengör sitt skägg. Allt för många tror att detta är välfungerande, men istället för att rengöra fråntar det skägget dess naturliga oljor och sliter ut det. Om man använder sig av vanligt balsam blir slutresultatet lika negativt om skägget är av ett grövre material. Förutom att torka ut skägget blir det även irriterat och kliande.

 

Tacka vet man skäggschampo. Med hjälp av den här produkten kan man vara säker på att man applicerar någonting som är milt för skägget och huden. Ett stort antal av dessa skäggprodukter innehåller nämligen kastilientvål, vilket inte har kemikalier med risk för att beröva skägget av naturliga oljor.

 

Om man har valt att låta sig skägg växa får man räkna med att döda hudceller fastnar i det. Ett schampo som specifikt är skapat för skägget tar hand om detta och tvättar bort de döda hudcellerna. Dess PH-formel ser även till så att det inte kliar och ingredienserna ser till så att skägget hålls mjukt och fräscht.

 

Användning av skäggbalsam

 

Den här produkten får sin fasta konsistens genom sitt innehåll av exempelvis kokosolja, bivax och lanolin. Trots den fasta konsistensen smälter produkten ändå lätt i ens händer, vilket gör appliceringen enkel och felfri. De återfuktande komponenterna och förmågan att hålla skägget på plats är några av de många positiva aspekterna av skäggbalsam. Man bör dock komma ihåg att den tidigare nämna lanolinen tas från fårens ull. Om man inte tål fårull är det därför en god idé att lite lätt prova produkten på huden. It’sbetter to be safethan sorry.