Ugnen är nyckeln till vällagad mat

Har du hakat på trenden med att laga bröd, och kanske mer specifikt surbröd? Å ena sidan verkar det som att du bemästrat processen i hur man startar en surdegskultur, men brödet blir ändå inte perfekt! Kanske är det ugnen som spökar. Idag finns en hel drös med olika funktioner som kan hjälpa dig att få resultat i din matlagning som du tidigare bara kunnat drömma om. Att grilla spett och andra tillbehör, samt att använda fläkt till pizzabaket är sådant som du kanske aldrig tänkt på att du kunnat göra förr. Men idag finns de där, rakt framför dig! Sitt därför inte hemma med en gammal ugn som hindrar dig från att leva ut dina fantasier i köket. Matlagning blir roligare med bättre råvaror, så varför skulle inte ugnen vara värd att investera i då? Passa på nu, så har du något kul att se fram emot imorgon, och imorgon igen!

 

Glacera din crème brule i ugnen

 

Inte behöver du en brännare för det! Nej, ugnen funkar lika bra, om den är avancerad det vill säga. Dyrt och svårtillgängligt behöver det inte vara. Det är nämligen tvärt om! Klicka här och bjuds in att virtuellt se ett helt kollektiv av ugnar av alla regnbågens färger och former samt, vi får inte glömma, funktioner. Funktioner som revolutionerar. Som chockar dina nästa gäster, och även dig själv. Är det jag som lagat det här, utbrister du. Ja, men visst! Med hjälp av en bättre ugn slipper du göra halva jobbet, och så slipper du att slita håret tio minuter innan gästerna står för dörren.

 

Mästare i köket med bättre verktyg

 

En mixer, ett kylskåp och en fläkt är något som kanske stått på din inköpslista den senaste tiden, och du har tagit itu med dem. Ugnen som står där sedan förra århundradet fungerar förvisso, vilket är en anledning till att du behåller den. Men är den bra? Är den effektiv? Kanske drar den onödigt med ström, eller så har du fortfarande en gasspis hemma och står. En riktig ugn är det du bör fokusera på om du verkligen vill göra bra mat och samtidigt spara pengar till semesterresan. En ugn som står fast och stadigt, för några årtionden framåt. Ugnar som gör sina ägare till mästerkockar trots att man bara kokat ägg förut. Glöm ej att vädra ut din nya ugn genom att sätta den på högsta temperaturen och låta den stå med öppen lucka för någon timme eller så. En ny ugn behöver sin lilla tid att göra sig fin. Och sedan kan du snart sätta igång, och sätta in den där limpan vars surdeg du länge gått och grubblat på. Minimera risken för överraskningar när väl gästerna kommer, eller om du har något viktigt besök. Inte vill ni sitta och tugga på en tråkig filé eller en bränd bit när ni hade kunnat göra så mycket annat bättre i världen. Ta vara på tiden, och laga mat med större glädje, större garanti.